ZASAĐEN PRVI OPĆINSKI VINOGRAD

Datum objave: 20.04.2015

Na području općine Vidovec u mjestu Tužno zasađen jeprvi općinski vinograd u Varaždinskoj županiji.Udruga vinogradara i voćara Općine Vidovec Sv.Antun Tužno sprovela je svoju dugogodišnju zamisao da na obroncima Risnjak brega zasadi pokazni vinograd koji bi članovima udruge trebao predstavljati edukacijsku radionicu u živo, a svim žiteljima jedan reprezentativni ugođaj za odmor i užitak. 
Ideja koju je Upravni odbor pomno razradio i prezentirao članstvu Udruge, u subotu 18. travnja sprovedena je u djelo. Akciji sađenja vinograda prethodila je nabavka cjepova i ostalog potrebnog materijala koji su utkani u parcelu koja je kupljena članskim ulozima. Četrdesetak vrijednih članova udruge svojim je nesebičnim radom i trudom zasadila vinograd i postavila betonske stupove čime je kroz nekoliko sati iz zapuštene parcele  niknuo   biser Tužna – VINOGRAD SV. ANTUNA.

 U isto vrijeme održana je akcija uređenja okoliša gdje bi se kroz idejni projekat trebala napraviti nadstrešnica, dječje igralište i roštilj. Sve ovo trebalo bi privući žitelje Tužna i okolnih mjesta da zažive s prirodom, i uz šetnje i  bicikliranja, više pažnje posvete zdravom životu.

Konačno, cijela akcija imala je i svoj nastavak u druženju  članova udruge vinogradara i ostalih udruga iz Općine Vidovec koje su se odazvale akciji  ZELENA ČISTKA . Po završetku radova vrijedni majstori kuhinje pripremili su odličan grah i pečenje te počastili sve prisutne.

<< Vrati se natrag