VIDOVEČKI BRANITELJI KRENULI NA TRADICIONALNI SPUST DRAVOM U SPOMEN NA POGINULE I NESTALE U DOMOVINSKOM RATU

Datum objave: 01.07.2019

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec s članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Petrijanca i braniteljima iz Zlatara, Konjščine i Budinščine krenula je na tradicionalni „Spust rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša“ u čast i sjećanje na poginule i nestale suborce u Domovinskom ratu.

Nakon opremanja plovila i zajedničke molitve, članovi udruge krenuli su rijekom Dravom nizvodno u pravcu Aljmaša, Vukovara i Iloka. Po dolasku u mjesto Ušće kod Aljmaša održat će  prigodni govor te će se minutom šutnje i molitvom odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. U popodnevnim satima održat će se sveta misa u Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu koju će predvoditi vidovečki župnik, vlč. Branko Švogor.

U Aljmašu se okupljaju i ostali članovi udruge koji dolaze cestovnim putem radi  logističke potpore i aktivnosti oko posjeta okolnim mjestima kao što su Osijek, Vukovar i Ilok. Svake godine druženju se priključuju i ostali članovi udruga s vidovečkog područja, članovi Lučke kapetanije Osijek, riječne policijske patrole kao i dužnosnici općina koje pomažu realizaciju spusta.

<< Vrati se natrag