UČENICIMA I STUDENTIMA DODIJELJENE STIPENDIJE OPĆINE VIDOVEC

Datum objave: 24.02.2017

U prostorijama Općine Vidovec ,općinski načelnik Bruno Hranić  potpisao je  46 Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Potpisivanju ugovora nazočila je zamjenica općinskog načelnika Dubravka Rog, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Zdravko Pizek te općinski vijećnik Dubravko Zavrtnik .

Općina Vidovec jedna je od rijetkih općina koja uz studentske stipendije redovito dijeli i stipendije za učenike srednjih škola te ih na taj način pokušava nagraditi za njihov trud i motivirati na daljnje učenje i obrazovanje.

Na inicijativu općinskog načelnika i ove su godine svim učenicima i studentima koji su zadovoljili kriterije dodijeljene stipendije, a također, od ove godine na prijedlog općinskog vijećnika Dubravka Zavrtnika, iznos stipendija povećao se za 50 kuna pa učenička stipendija iznosi 250 kuna, dok studentska iznosi 350 kuna mjesečno.  Time će se iz općinskog proračuna  izdvojiti ukupno 134.000 kuna.

Načelnik Bruno Hranić  naglasio je  kako je  ponosan što se i ove godine dodjeljuje ovako veliki broj stipendija : 27 učeničkih i 19 studentskih stipendija te istaknuo da će Općina Vidovec uvijek podupirati mlade i uspješne ljude jer su oni budućnost ovog kraja.

 

<< Vrati se natrag