U VIDOVEC STIGLO JOŠ 300.000 KUNA ZA IZGRADNJU ETNO KUĆE DOMITROVEC

Datum objave: 16.05.2018

Općinski načelnik Bruno Hranić potpisao je danas sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu

Ovim Ugovorom Općini Vidovec dodijeljeno je još 300.000 kuna bespovratnih sredstava iz Programa podrške regionalnom razvoju.  Dobivena sredstva namijenjena su nastavku radova na izgradnji etno kuće u Domitrovec koja će po završetku izgradnje biti dostupna dostupna učenicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i svim ostalim mještanima općine, a služit će i za održavanje raznih događaja poput seminara, konferencija, predavanja i slično. Dio kuće uredit će se kao stalni postav etno-zbirke koju je niz godina sakupljao KUD Vidovec i do sada nije bila primjereno zbrinuta i izložena. U sklopu etno-kuće Domitrovec zasadit će se i vrt sa sadnicama Varaždinskog zelja i autohtonim voćkama.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 2.491.234,99 kuna, a očekivani završetak izgradnje očekuje se iduće godine povodom Dana Općine.

<< Vrati se natrag