U Vidovcu održan svečani prijem vatrogasaca

Datum objave: 22.05.2019

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara , općinski načelnik Bruno Hranić zajedno sa svojim zamjenikom Dubravkom Zavrtnikom  u prostorijama Općine Vidovec organizirao je svečani prijem za vatrogasce DVD-a Vidovec, Tužno i Nedeljanec-Prekno koji djeluju na području općine.

Hranić, i sam vatrogasni časnik, razumije potrebe i probleme vatrogastva stoga nije čudno što vatrogasci imaju odličnu suradnju s općinom.

Za pomoć vatrogasnim društvima u svakodnevnom radu, Općina Vidovec ove je godine u proračunu osigurala 274.000 kuna. Prošle godine  iz proračuna je izdvojeno 410.000 kuna za vatrogastvo od čega  150.000 kuna za nabavu novog vatrogasnog vozila za DVD Nedeljanec Prekno i preko 50.000 kuna za uređenje njihovog vatrogasnog spremišta. Sljedeće godine kreće se u kupnju navalnog vozila za DVD Tužno,a Općina će se financijski i organizacijski uključiti u proslavu 130. obljetnice rada DVD-a Vidovec.

„ U proteklom razdoblju naši su vatrogasci radili za svaku pohvalu na svim intervencijama, a posebno su se iskazali u vrijeme poplava. Zahvaljujem im na njihovom nesebičnom radu, trudu, zalaganju i svemu što su do sada učinili za našu zajednicu. Općina Vidovec će i dalje financijski podupirati vatrogasce sukladno proračunskim mogućnostima.“- zaključio je Hranić.

<< Vrati se natrag