U OPĆINI VIDOVEC ODRŽAN SASTANAK S UČITELJICAMA PRODUŽENOG BORAVKA

Datum objave: 24.10.2019

Općinski načelnik Bruno Hranić održao je danas sastanak s četiri učiteljice produženog boravka koje su zaposlene u  Osnovnoj školi Vidovec, Područnoj školi Nedeljanec i Osnovnoj školi Tužno.

Sastanak koji je bio informativnog karaktera, održan je na inicijativu načelnika s namjerom saznanja potreba učiteljica i učenika u produženom boravku.

Općina Vidovec jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je učiteljicama u produženom boravku omogućila zapošljavanje na neodređeno vrijeme. 

„ Zakonom je propisano da produženi boravak financira lokalna samouprava, pa sukladno tome i način zapošljavanja ovisi isključivo o odluci općine ili grada. Općina Vidovec odlučila je postupiti u najboljem interesu naših najmlađih mještana te je odobrila zapošljavanje učiteljica u produženom boravku na neodređeno vrijeme. Donedavno smo imali zaposlene 3 učiteljice u produženom boravku , međutim  u osnovnoj školi Vidovec bilo je 32 djece što je više od zakonski propisane kvote pa smo odlučili rebalansom povećati sredstva i zaposliti dodatnu učiteljicu i našim najmlađima osigurati kvalitetniji program. Veliko mi je zadovoljstvo što većina zaposlenih učiteljica dolazi iz općine Vidovec. U svrhu realizacije programa produženog boravka ove će se godine iz općinskog proračuna izdvojiti 243.000 kuna dok će se iduće izdvojiti preko pola milijuna kuna, no smatram da dobrobit naše djece ne smije imati cijenu.“- naglasio je načelnik Bruno Hranić.

Osim plaće za učiteljice u produženom boravku, Općina Vidovec iduće godine planira izdvojiti dodatna sredstva za opremanje učionica u kojima se odvija produženi boravak. Učionice će se opremiti društvenim igrama, knjigama, slikovnicama, loptama i ostalom potrebnom opremom, a raspravljalo se i o mogućnosti uređenja učionica.

<< Vrati se natrag