U Cargovcu otvoren obrt za proizvodnju slastica bez glutena

Datum objave: 28.11.2017

U Općini Vidovec u naselju Cargovec ovog je vikenda otvoren obrt za proizvodnju slastica bez glutena  „GOGA GLUTEN FREE“.

Prilikom otovrenja, vlasnica Gordana Kušar  na službenoj je Facebook stranici pozvala sve zainteresirane da dođu, probaju  bezglutenske slastice i saznaju sve o celijakiji te kako živjeti s njom. Celijakija je najčešća kronična gastroenterološka bolest o kojoj se  premalo zna. Oboljele osobe moraju biti na bezglutenskoj dijeti koja podrazumijeva isključenje iz prehrane proizvoda koji sadrže i najmanje količine glutena, a pritom moraju paziti i na skrivene izvore glutena, poput aditiva, konzervansa i različitih stabilizatora koji se mogu naći u industrijski proizvedenoj hrani.

Otvorenju novog poslovnog subjekta nazočio je i općinski načelnik Bruno Hranić zajedno sa zamjenikom načelnika Dubravkom Zavrtnikom i predsjednikom Općinskog vijeća Zdravkom Pizekom.

-Posebno mi je zadovoljstvo da je danas u našoj općini u Cargovcu započeo sa radom još jedan gospodarski subjekt koji nudi slastice bez glutena. Zahvaljujem na trudu gospođi Gordani Kušar koji je uložila da bi stanovnicima naše županije bili dostupni takvi posebni i zdravstveno nužni prehrambeni proizvodi.-naglasio je Hranić.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da posjete novootvoreni obrt i probaju bezglutenske proizvode radnim danom  od 7 do 15 sati i subotom od 7 do 13 sati.

<< Vrati se natrag