Suradnja Općine Vidovec i Županijskog nogometnog saveza: Donacija sportske opreme Nogometnom centru Vidovec

Datum objave: 10.03.2019

Predstavnici Županijskog nogometnog saveza Varaždin, s predsjednikom Nenadom Horvatićem, došli su na igralište Nogometnog kluba Nedeljanec kako bi uručili sportsku opremu za rad s igračima Nogometnom centru Vidovec. Dočekali su ih predstavnici kluba s predsjednikom Krunoslavom Bistrovićem, voditelj Centra Vid Blažeković te načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

– Zadovoljan sam jer je napokon prepoznata ova sportska aktivnost na području naše općine. Mi smo zapravo kolijevka sporta – od rukometa, košarke pa sve do nogometa. Imamo tri izvrsna nogometna kluba, a sada smo primili lijepu donaciju ŽNS-a, na kojoj zahvaljujem svima, a posebno predsjedniku Horvatiću. Formirali smo i Nogometni centar Vidovec, što se pokazalo kao jako dobra inicijativa. U Centru imamo više od stotinu djece, a donirana će nam oprema jako dobro doći – rekao je načelnik Hranić dodavši da se Općina uključila u financiranje Centra kupnju trenirki za sve polaznike, a redovito pomaže rad NK Nedeljanec, kao i ostalih sportskih klubova na svom području.

Predsjednik ŽNS-a istaknuo je da u Varaždinskoj županiji djeluje 11 nogometnih centara, za koje je nabavljena oprema u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.
– U jednom smo od najvećih centara, na igralištu NK Nedeljanec, gdje se okupilo stotinjak djece, polaznika ovog nogometnog centra. Donijeli smo štapove, čunjeve, markirke i sve ostale stvari koje su potrebne trenerima za rad s djecom, a načelnik, trener i ostali koji rade s djecom upoznali su nas s načinom rada u ovom nogometnom centru. Ovo je samo početna pomoć koja očekuje ovaj centar, a mogu reći da sam u razgovoru s načelnikom i predsjednikom nogometnog kluba doznao sve o investiciji koju su prijavili, odnosno dogradnju i obnovu svlačionica. Samo ovako zajedno, kad surađuju Općina, Županijski nogometni savez i HNS, možemo raditi na poboljšanju infrastrukture i omogućiti ovoj djeci da imaju što bolje uvjete – izjavio je Horvatić naglasivši da je najvažnije da djeca mogu trenirati i natjecati se, a želja je iduće godine osnovati 12. centar te završni turnir na kojem bi sudjelovalo 1.500 djece.

Predsjednik NK Nedeljanec zadovoljan je suradnjom i sa ŽNS-om i s Općinom Vidovec.
– Savez se potrudio da ovim rekvizitima potpomogne rad Centra, a imamo i dobru pomoć Općine koja nam je osim trenirki nabavila i komplete dresova. Imamo i pomoć kad je u pitanju infrastruktura. Uložili smo oko 250 tisuća kuna u ovaj objekt, kako bi sve bilo na zadovoljavajućem nivou i normalno funkcioniralo – od svlačionica do sportskih rekvizita, a tu su i educirani treneri sa završenim fakultetom, kako bismo razvijali nogomet. Iz Nedeljanca je puno nogometaša, među njima su i Marko Rog, Josip Brezovec, Josip Golubar... Moram napomenuti da nam je Marko Rog prošle godine donirao nove aluminijske golove. Znači da imamo pomoć sa svih strana i naš se rad cijeni – kazao je Bistrović, dok je voditelj Nogometnog centra Vidovec dodao da trenutno imaju 120-ak djece i šest educiranih mladih trenera koji postižu odlične rezultate.

– Zahvaljujem i predsjedniku saveza i načelniku Općine na donacijama. Jednako tako pohvaljujem sva četiri predsjednika klubova koji su u ovom Centru, s kojima odlično radimo. Nogometni centar za nogometna područja naše županije znači mnogo, radimo s puno djece i to je najbolja opcija za razvoj nogometa na području općine – zaključio je Blažeković.

Aktualno.hr

<< Vrati se natrag