RAD NEDJELJOM I BLAGDANOM TEMA SASTANKA I U OPĆINI VIDOVEC

Datum objave: 06.03.2019

U prostorijama Općine Vidovec održan je sastanak s vlasnicima trgovina, pekara i mesnica koje posluju na području općine  radi postizanja sporazuma o neradu  nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom.

 Od pozvanih 13 predstavnika sastanku je nazočilo 7, dok se jedan pismeno očitovao.

Sastanak je  na inicijativu mještana  sazvao načelnik Bruno Hranić te iako je većina prisutnih (70%)  podržala inicijativu , koncenzus nije postignut. 

Načelnik Hranić smatra kako se taj problem može riješiti jedino na višoj razini stoga će prijedlog iznijeti na sljedećoj sjednici Udruge Općina u RH.

Poslušao sam inicijativu mještana i sazvao sastanak. Iako danas nismo postigli dogovor ovu problematiku iznjet ću na sljedećoj sjednici Udruge Općina jer smatram da je ovdje potreban viši pristup i zakonski temelj.  U trgovinama, pekarama  i mesnicama pretežno rade žene koje su kao i svi zaslužile provesti nedjelju sa svojom obitelji  što je, između ostalog, uobičajena praksa u susjednim zemljama EU i zato se nadam da će ova problematika u konačnici imati pozitivan ishod.“-naglasio je Hranić.

 

<< Vrati se natrag