Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“

Datum objave: 27.02.2018

 

Ciljevi projekta su omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada dugotrajno nezaposlenim ženama s područja Varaždina i Varaždinskog prstena te potaknuti socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba na tom području.

Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ provodi se u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena. Projekt je započeo 19. siječnja 2018. godine i traje 30 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 2.118.346,58 kuna, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, 85% od strane Europske unije i 15% iz Državnog proračuna RH.

Provoditelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin, a partneri na projektu su: Grad Varaždin,Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina  Vidovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Kroz aktivnosti projekta partneri će omogućiti nezaposlenima ženama da do dvije godine rade, steknu vrijedno radno iskustvo i dobe plaću za svoj rad, ali i da kroz svoj rad pomognu lokalnoj zajednici i pruže prijeko potrebnu potporu starijim i nemoćnim osobama iz njihove neposredne blizine.

 

Prijave za sudjelovanje u projektu programa „Zaželi“

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin započelo je 19. siječnja 2018. godine provedbu projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provoditelj projekta je GDCK Varaždin, a partneri na projektu su: Grad Varaždin i Općine Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec te HZZ Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Kroz aktivnosti partneri će omogućiti nezaposlenima ženama da dvije godine rade, steknu vrijedno radno iskustvo i dobe plaću za svoj rad, ali i da kroz svoj rad pomognu lokalnoj zajednici i pruže prijeko potrebnu potporu starijim i nemoćnim osobama iz njihove neposredne blizine.

PRIJAVA KORISNIKA

U ovoj fazi projekta u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb i partnerima izrađuje se popis krajnjih korisnika, odnosno popis osoba koje žele primiti pomoć.

Krajnji korisnici ovog projekta su:socijalno ugrožene osobe, osobe u starijoj životnoj dobi i druge osobe koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi s područja Općine Vidovec.

Pomoć u sklopu ovog projekta pružati će se samo onim osobama kojima takva usluga (npr. pomoć u kući) nije već drugačije osigurana. Potvrdu i provjeru da prijavljene osobe odgovaraju uvjetima za krajnje korisnike vršiti će Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Prijave za krajnje korisnike su otvorene i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijavnice koje su u papirnatom obliku dostupne za preuzimanje u uredu Općine Vidovec, Trg svetog Vida 9, Vidovecte u uredu GDCK Varaždin (Stanka Vraza 8, Varaždin od 7 do 15 sati), a u elektroničkom obliku mogu se preuzeti ovdje.

ZAPOŠLJAVANJE ŽENA

Planirano vrijeme objave oglasa za posao je početak ožujka 2018. godine, a početak rada je travanj 2018. godine i trajati će do 24 mjeseca. Zainteresirane žene za rad u sklopu ovoga projekta pozivamo da prate oglase na stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kao i stranice GDCK Varaždin gdje će biti objavljen Oglas za posao i objašnjen način prijave.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 4 nezaposlene ženepripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem u periodu do 24 mjeseca s naglaskom na starije od 50 godina (ukoliko ih nema dovoljno mogu biti i mlađe od 50 g.). Zapošljavati će se žene koje žive na području općine Vidovec.

Žene koje će biti zaposlene kroz projekt će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika. Aktivnosti žena zaposlenih kroz projekt odnose se na, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.Svaka zaposlena žena pružati će potporu i podršku za najmanje pet krajnja korisnika.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti pri kraju projekta omogućiti će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Edukacija će biti besplatna za žene zaposlene kroz program, sa plaćenim putnim troškovima i odnosi se na tečaj verificiranih programa edukacija koji se po završetku upisuju u radnu knjižicu.

Više informacija o projektu pronađite na: www.gdck-varazdin.hr

Za sve dodatne informacije o projektu obratite se GDCK Varaždin, na broj 099/448 46 65 ili savjetnik@gdck-varazdin.hr (Filipa Blažon Šumečki).

 

 

<< Vrati se natrag