POVODOM BLAGDANA SVETOG FLORIJANA ZAŠTITNIKA VATROGASACA POSVEĆENO NAVALNO VOZILO DVD-a NEDELJANEC-PREKNO

Datum objave: 05.05.2019

Povodom blagdana svetog Florijana u župnoj crkvi svetog Vida u Vidovcu održana je sveta  misa za vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vidovec, Nedeljanec-Prekno i Tužno. Tom  prilikom posvećeno je i novo navalno  vatrogasno vozilo Dobrovoljno vatrogasnog  društva  Nedeljanec-Prekno za koje je Općina Vidovec izdvojila 150.000 kuna  iz općinskog proračuna.  

Svetoj misi i blagoslovu vatrogasnog vozila nazočio je zamjenik načelnika Općine Vidovec i načelnik Stožera civilne zaštite  Dubravko Zavrtnik koji je zahvalio vatrogascima na njihovom cjelogodišnjem požrtvovnom radu te napomenuo da su vrata općine za njih uvijek otvorena. 

-Općina Vidovec uvijek je podupirala rad vatrogasnih društava i  pomagala im sukladno proračunskim mogućnostima. Tako je prošle godine osim za novo vatrogasno vozilo općina izdvojila preko 50.000 kuna za uređenje vatrogasnog spremišta za DVD Nedeljanec-Prekno . – istaknuo je Zavrtnik te naglasio kako mu je žao što zbog kiše sveta misa nije mogla biti održana u kapelici Svetog Florijana u Cargovcu čija je obnova dovršena prošli tjedan. Za obnovu spomenute kapelice iz općinskog proračuna izdvojeno je oko 95.000 kuna.

Na samom kraju, Zavrtnik je svim vatrogascima i vatrogaskinjama, vatrogasnoj mladeži i djeci u ime načelnika Općine Vidovec Brune Hranića i svoje osobno ime još jednom čestitao blagdan svetog Florijana njihovog zaštitnika.

Svetu misu i blagoslov vozila služili su vlč. Branko Švogor i đakon Mladen Cikač.

 

<< Vrati se natrag