Potpisan ugovor za gradnju modernog vrtića za 120-ero djece u Vidovcu

Datum objave: 21.03.2019

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i tvrtka Hidroing danas su potpisali ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Vidovec.

– Uz Aglomeraciju, izgradnja vrtića nam je drugi najvažniji projekt. Gradit ćemo vrtić površine 1200 m2 vrijedan 12,2 milijuna kuna s PDV-om. Kamen temeljac polažemo za oko dva tjedna, a rok izgradnje je godinu dana, ali vjerojatno će biti i prije. Kapacitet vrtića je 120-ero djece, a imat ćemo i jasličnu skupinu. Domaća tvrtka Hidroing, poznata po kvaliteti rada, dala je na javnom natječaju najpovoljniju ponudu za gradnju – rekao je načelnik Hranić.

Podsjetimo, gradnja vrtića vrlo je važan pojekt jer sada je Dječji vrtić “Škrinjica” smješten u općinskoj zgradi, a brojna djeca vidovečkog kraja idu u vrtiće u Varaždinu te drugim mjestima. Općina Vidovec za svu djecu smještaj sufinancira sa 650 kuna po djetetu. Novi vrtić gradit će se kod osnovne škole u Vidovcu, a omogućit će da sva djeca pohađaju istu ustanovu. Općina je dignula kredit za gradnju, na 13 godina, a dio od 1,2 milijuna kuna je već dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Naši stanovnici jedva čekaju moderan vrtić, a ovo je jedan od najvećih vrtića koji se trenutno gradi u Hrvatskoj. Formirat će se nove skupine, doći će do zapošljavanja i to ljudi s područja naše općine. Imam informaciju da će Ministarstvu za demografiju za Općinu Vidovec osigurati i dodatna sredstva te da će ministrica Murganić doći na polaganje kamena temeljca – dodao je Hranić.

Slavica Koščak, ravnateljica Dječjeg vrtića “Škrinjica”, rekla je da su i roditelji i zaposlenici presretni što počinje gradnja te da se do sada radilo kvalitetno, a u novim uvjetima bit će još bolje.

HSS i HSU, koalicijski partneri HDZ-a u Općini Vidovec, pohvalili su napredak projekta i poželjeli da gradnja protekne bez problema.

Općina Vidovec očekuje i sredstva za gradnju pješačke staze od parka do novog vrtića.

Regionalni tjednik

<< Vrati se natrag