PODUZETNICI U VIDOVCU IMAJU POSEBNE POGODNOSTI ZA ULAGANJE-NULTA STOPA KOMUNALNOG DOPRINOSA I KOMUNALNE NAKNADE

Datum objave: 04.02.2019

Već prije nekoliko godina Općina Vidovec je krenula u razvoj poduzetništva nuđenjem posebnih mjera koje će im olakšati poslovanje. Tako je već nekoliko godina na snazi odluka o nultoj stopi komunalnog doprinosa za sve ulagače koji grade poslovne objekte a obuhvaća poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova.
Ovih dana donešena je još jedna odluka koja ide u tom smjeru a to je da se svi koji otvore poduzeća, obrte ili OPG, oslobađaju plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja. Također općina sufinancira i kamate na kredite poduzetnicima u suradnji sa županijom.
-Mi se vodimo logikom da ulagačima na sve moguće načine olakšamo poslovanje, posebno na početku poslovnog ulaganja. Ne trebamo ih odmah opteretiti raznim davanjima već im pružiti mogućnost razvoja i zapošljavanja novih ljudi a sve će se to nakon nekoliko godina višestruko vratiti u općinu. U tijeku je poduzimanje niz aktivnosti da se poduzetnicima približe mogućnosti korištenja EU fondova a ujedno stvaramo uvjete da naši poduzetnici mogu biti konkurentni na tržištu Europske unije. Stvaranjem povoljnog poslovnog okruženja želimo zadržati postojeće poduzetnike ali i privući nove ulagače na područje naše općine. Želimo da naš moto "Vidovec tu želim živjeti " ne ostane samo na papiru - napominje općinski načelnik Bruno Hranić.
Osim ovih mjera, općina je pri kraju ishođenja građevinskih dozvola za komunalnu infrastrukturu u novoj stambeno-poslovnoj zoni koja će potaknuti ostanak mladih obitelji u općini i razvoj poduzetništva. Posebno za tu zonu općina je vlastitim sredstvima financirala i izradu Urbanističkog plana uređenja(UPU) kao i izradu projektne dokumentacije, a to je bio preduvjet za stvaranje nove poslovno-stambene zone.

 

<< Vrati se natrag