Ovogodišnji 16. Theaterspiele će se održati od 11. do 13. travnja u varaždinskom HNK

Datum objave: 06.04.2019

Već 16 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug – EKULT“ uz Osnovnu školu Vidovec te Općinu Vidovec organizira Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“.

To je projekt koji je u ovih 16 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, Varaždinske županije, Međimurske županije, Općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, i vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini. Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te nije natjecateljskog karaktera.

Osim mogućnost da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu „Theater spielen im Deutschunterricht“.

Ovogodišnje 16. Dramske igre na njemačkom jeziku će se održati od 11. do 13. travnja i to na međunarodnoj razini. Gostujuće grupe i gosti dolaze iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske i naravno Hrvatske. Prijavljeno je sveukupno 54 grupe s preko 900 sudionika i to od vrtićkog uzrasta do studenata.

Aktualno.hr

<< Vrati se natrag