OVOGODIŠNJA 18. ZELJARIJADA POD POKROVITELJSTVOM PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ

Datum objave: 26.05.2015

Gospodarsko-kulturno zabavna manifestacija „Zeljarijada“ u Općini Vidovec uspješno se održava već niz godina. Od malog kulturnog događaja, Zeljarijada je prerasla u manifestaciju poznatu i van granica Lijepe naše. U kulturnom, gastronomskom i turističkom smislu ima veliku važnost za Općinu Vidovec, za Varaždinsku županiju ali i za Republiku Hrvatsku.

Ova 18.„ Zeljarijada“ će biti jubilarna zbog stjecanja "punoljetnosti" a posebni će joj pečat dati pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

U svom pismu koje je uputila Općinskom načelnikuBruni Hraniću koji joj je i uputio zamolbu za pokroviteljstvom, Predsjednica  se zahvalila na pozivu na ovogodišnju Zeljarijadu i zamolbi za pokroviteljstvom, te istaknula:

Imajući u vidu kako je riječ o manifestaciji koja svima zainteresiranima, uz bogati program, pruža nova znanja i prijenos iskustava u proizvodnji zelja te potiče poljoprivredni razvoj vidovečkog kraja, slobodna sam izvijestiti da sam prihvatila pokroviteljstvo, uvjerena kako će i ovogodišnja „Zeljarijada“ biti uspješno organizirana, na dobrobit svih proizvođača ovog visoko-kvalitetnog poljoprivrednog proizvoda.

<< Vrati se natrag