OTVOREN NATJEČAJ ZA POTICANJE KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U OBITELJSKIM KUĆAMA

Datum objave: 27.06.2019

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama za koji je građanima dostupno ukupno 11 milijuna kuna.

Ovim natječajem sufinancira se nabava i ugradnja kotlova na biomasu, dizalice topline i sunčani toplinski kolektori za zagrijavanje vode.

Ovisno o lokaciji kuće omogućeno je 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna. 

Za sufinanciranje se mogu prijaviti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća koje su zakonite, u kojima je više od 50 posto površine namijenjeno za stanovanje te imaju najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600 četvornih metara.

Kako bi se prijavili, građani moraju imati svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz legalnost i vlasništvo kuće, prebivalište na toj adresi te suglasnost ostalih suvlasnika kuće. Glavni projekt je obavezan za prijavu, dok je izvješće nadzornog inženjera jedan od dokumenata na temelju kojih će Fond vršiti plaćanje po završetku radova.

Natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno do kraja godine. 

Javni poziv i natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Fonda, na linku:http://www.fzoeu.hr/hr/novosti/gradanima_11_milijuna_kuna_za_poticaje_koristenja_obnovljivih_izvora_energije_u_obiteljskim_kucama/?fbclid=IwAR3u9UPJQDxGEngmj9S0Voc8t7eQ41s07czvlPPirBKroTf11gGeJxae5eI

<< Vrati se natrag