Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

Datum objave: 05.02.2019

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu koji treću godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a do 40 godina sa svojim projektima ili operativnim konceptima, koji su tijekom 2018. godine ili završeni ili u provedbi.  

Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Erste banka koja će pobjednika/cu nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika/cu natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika/ca zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2019. godine.

Cilj natječaja  je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Prijavnice za natječaj  mogu se preuzeti OVDJE te je prijavnicu potrebno popunjenu poslati na adresu elektroničke pošte: hrvatska@petir.eu.

<< Vrati se natrag