Otvoren natječaj iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019-2023: Mjera "Informiranje u državama članicama"

Datum objave: 07.02.2019

Otvoren je natječaj iz "Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019-2023" za  mjeru "Informiranje u državama članicama". Cilj je natječaja pozicionirati vino kao dio zdrave prehrane i modernog životnog stila, povećati svijest ljudi prema odgovornom obrascu pijenja, informirati potrošače o obilježjima vinorodnih područja Hrvatske, osobinama hrvatskih vina sa zaštićenom oznakom izvornosti i zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Unutar ove mjere podnesitelji zahtjeva mogu biti: stručne organizacije uključene u sektor vina, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije uključene u sektor vina i javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.


IZNOS I INTENZITET POTPORE

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 100.000 eura. Razina potpore iznosi do 80% od ukupno prihvatljivih troškova.
 

DOZVOLJENA ULAGANJA

Prihvatljiva ulaganja uključuju sudjelovanje u informativnim kampanjama, sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili značaja za Uniju, oglašavanje u medijima na tržištu država članica (tisak, televizija, radio, internet, društvene mreže), izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članice, administrativni troškovi i troškovi osoblja.

PRIHVATLJIVI TROŠKOVI

U sklopu ovog natječaja prihvatljivi troškovi su najam i opremanje informativnog štanda, kupnja i najam opreme i pribora, kupnja hrane i pića, prijevoz, skladištenje i dostava informativnog materijala i opreme, prijevoz izlagača i osoblja korisnika, hotelski smještaj i dnevnice izlagača i osoblja, ugostiteljske usluge i catering na događanju, ulaganje u provođenje istraživanje tržišta država članica, oglašavanje u medijima u državama članicama, troškovi stalno zaposlenog osoblja i osoblja koje je zaposleno za potrebe projekta.

Prijave traju do 28. veljače 2019. godine

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

 

<< Vrati se natrag