OPĆINI VIDOVEC ODOBRENO SUFINANCIRANJE 99.918,75 KUNA VRIJEDNOG PROJEKTA JAVNE RASVJETE

Datum objave: 26.05.2015

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ožujku ove godine objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete .

Općina Vidovec podnijela je zahtjev za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt „Javna rasvjeta Općine Vidovec-modernizacija uporabive građevine“ ukupne vrijednosti 99.918,75 kuna, te je isti odobren u svibnju. 

Na području Općine Vidovec planira se izraditi glavni elektrotehnički projekt za zamjenu 383 komada zastarjelih i energetski neučinkovitih svjetiljaka raznih tipova te popunjavanje praznih stupova niskonaponske mreže novim, energetski učinkovitim svjetiljkama.

Odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općini Vidovec odobreno je 40% sredstava potrebnih za izradu projektne dokumentacije, odnosno odobreno je 39.967,50 kuna. Ostalih 60% (59.951,25 kuna) potrebnih sredstava izdvojit će se iz Proračuna Općine Vidovec za 2015. godinu.

Podizanjem kvalitete i učinkovitosti sustava javne rasvjete na području Općine Vidovec nastoji se uštedjeti na potrošnji električne energije, smanjiti troškove održavanja i emisiju CO2 te povećati prosječnu osvijetljenost uz poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

<< Vrati se natrag