OPĆINI VIDOVEC DODIJELJENA POVELJA ZA USPJEŠNO PROVEDENU NAJ-AKCIJU 2017.

Datum objave: 24.11.2017

Povodom obilježavanja 18. godišnjice održavanja akcije „ Gradovi i općine –prijatelji djece“, u utorak 21. studenog 2017. u prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, Općini Vidovec uručena je povelja za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2017. pod nazivom Eko priča. Eko priču provodili su učenici nižih razreda Osnovne škole Vidovec i Tužno  s ciljem da ukažu odraslima na  potrebu očuvanja okoliša. Učenici su pripremili glazbeno-scenski igrokaz u kojem su pokazali kako pravilno razvrstavati otpad, a ujedno su organizirali  likovnu radionicu na kojoj su iz otpada izrađivali ukrasne predmete.

Akciju provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske s partnerima Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a i ona je dio Nacionalne strategije za prava djece u RH te se ističe među tri najbolja europska programa za djecu. Povelja se dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave koje  neprestano ulažu u djecu, u njihovo sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme te aktivno uključuju djecu u život lokalne zajednice. 

Povelju je u ime Općine Vidovec primila predsjednica Koordinacijskog odbora „Općina Vidovec-prijatelj djece“  Dubravka Rog.

Općina Vidovec trudi se osigurati bolje uvjete za djecu u svojoj zajednici te ih raznim projektima nastoji uključiti u društveni život općine. Nakon osnivanja Dječjeg vijeća Općine Vidovec želje djece, u suradnji s Koordinacijskim odborom Općina Vidovec- prijatelji djece, se uvažavaju i sprovode. Za sljedeću godinu u pripremi su akcije i veliki projekti. Prioritet je nabava školskih garderobnih ormarića za Osnovne škole Vidovec i Tužno čime bi se ispunila njihova najveća želja.“- istaknula je Dubravka Rog.

Ni općinski načelnik Bruno Hranić nije krio zadovoljstvo postignutim uspjehom. "Raduje me što je Središnji koordinacijski odbor u Zagrebu prepoznao naš rad i trud.  Kao prva Općina-prijatelj djece u Varaždinskoj županiji svakako ćemo i dalje raditi za dobrobit naših najmlađih mještana."- naglasio je Hranić.

<< Vrati se natrag