Općina Vidovec svečano dočekala svjetskog prvaka u streličarstvu Alena Remara

Datum objave: 05.10.2016

U ponedjeljak navečer u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec, Općina Vidovec organizirala je svečani doček Alena Remara iz Nedeljanca, svjetskog juniorskog prvaka u streličarstvu.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, prvi je čestitao mladom prvaku na velikom uspjehu te  nije krio svoj ponos što općina ima svjetskog prvaka.

Zahvaljujem svima vama koji ste danas došli jer ovo je jedinstveni primjer ne samo naše općine, nego i sjeverozapadne Hrvatske posebice kada ovako jedan mladi dečko postigne ovakav rezultat u samo tri godine“ – rekao  je načelnik te istaknuo kako je Općina od samih početaka  Alenovog bavljenja streličarstvom , uvijek skromno pomagala, a ove mu je godine povodom Dana Općine dodijeljeno priznanje i novčana nagrada za postignute iznimne rezultate u sportu.

Povodom svečanog dočeka kao poklon uručene su mu zastava Republike Hrvatske te zastava općine Vidovec da sljedeći put kada ostvari veliki rezultat može podići obje zastave u znak slavlja.

No ni tu nije bio kraj iznenađenjima. Na sjednici Općinskog vijeća Općine Vidovec, koja se održala samo sat vremena nakon svečanog dočeka , jednoglasnom odlukom svih vijećnika Alenu će  se iz općinskog proračuna isplatiti iznos od 10.000 kuna kao nagrada za izuzetan rezultat, ali i kao pomoć u daljnjem treniranju i pokrivanju visokih troškova.

<< Vrati se natrag