Općina Vidovec-prva Općina - prijatelj djece u županiji

Datum objave: 26.11.2015

Općina Vidovec dobila je status Općina - prijatelj djece, kao prva općina u Varaždinskoj županiji te 11. u Hrvatskoj. Taj status ima i 40 gradova, među kojima je i Varaždin.
Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i njegova zamjenica Dubravka Rog zadovoljni su što je projekt na kojem su radili u Općini, dvije osnovne škole, dječjem vrtiću i udrugama uspješno realiziran.
Hranić je istaknuo da se iz općinskog proračuna od ukupno 8,6 milijuna kuna za djecu odnosno predškolski i školski odgoj izdvaja 1,6 milijuna.
- Status Općine - prijatelja djece nije samo velika čast, nego i velika obaveza i u financijskim sredstvima za projekte. Ali mi nikad nismo potrebe naše djece dovodili u pitanje - rekao je načelnik Općine Vidovec.
Zahvalivši članovima Koordinacijskog odbora i ostalima koji su bili uključeni u aktivnosti oko dobivanja statusa Općine - prijatelja djece, Rog je istaknula da provedene ankete među djecom i odraslima u općini Vidovec pokazuju stanje i smjer za općinsku upravu.
- Djeca su životu u općini Vidovec ocijenila jako dobrim, a iznad prosječno dobrom kvalitetu obiteljskih odnosa. 98,9 % djece zadovoljno je životom u svojoj obitelji - kazala je zamjenica načelnika te najavila da će prva aktivnost Općine Vidovec - prijatelja djece biti osnivanje općinskog Dječjeg vijeća, savjetodavnog tijela u kojem će djeca davati mišljenja i prijedloge.
Povjerenstvo koje je provjeravalo kandidaturu Općine Vidovec zaključilo je da "svojim nastojanjem da život djece i mladih stalno obogaćuje u svim važnim područjima, uz znatna financijska izdvajanja za djecu te stvaranjem zdravog i sigurnog okruženja zavređuje dobivanje statusa Općina - prijatelj djece".
Ovu nagradu za Općinu Vidovec upotpunila je još jedna. Naime, Udruga EKULT dobila je nagradu za najakciju u općini za organizaciju festivala "Theaterspiele". U ovogodišnjem 13. izdanju sudjelovalo je 800-injak djece iz sedam zemalja.
Aktualno.hr
<< Vrati se natrag