Općina Vidovec pokreće projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete

Datum objave: 27.11.2015

Općina Vidovec se u travnju ove godine javila na Javni poziv za neposredno sufinanciranje projektne dokumentacije za projekte energetski učinkovite i ekološki javne i vanjske rasvjete kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon postupka odabira , projekt Općine Vidovec „Javna rasvjeta Općine Vidovec- modernizacija uporabive građevine „  ocijenjen je pozitivnom ocjenom.

Odlukom o odabiru korisnika sredstava, Općini Vidovec odobrena su sredstva pomoći u visini 40% opravdanih troškova investicije, odnosno 39.967,50 kuna  za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, dok će se ostatak potrebnih sredstava, 59.951,25 kuna, izdvojiti iz Proračuna Općine Vidovec za 2016. godinu. 

Na javnu rasvjetu otpada oko 3% ukupne potrošnje energije u Hrvatskoj te je obično u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a njezino se održavanje financira iz lokalnog proračuna.

Općina Vidovec na temelju projektne dokumentacije koja je završena planira ugraditi 784 nova rasvjetna tijela javne rasvjete kojima nastoji postići značajnije uštede energije i smanjiti financijsko opterećenje općinskog proračuna.

<< Vrati se natrag