OPĆINA VIDOVEC PODIJELILA NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD U IZNOSU OD 19.000 KUNA

Datum objave: 08.04.2019

U prostorijama Općine Vidovec danas je održani svečani prijem za roditelje novorođene djece. Tom je prigodom općinski načelnik Bruno Hranić zajedno sa svojim zamjenikom Dubravkom Zavrtnikom podijelio 19 naknada za novorođenu djecu u iznosu od 19.000 kuna.  

Iznos naknade za novorođene u Općini Vidovec iznosi 1.000 kuna. Osim novčane naknade roditeljima novorođene djece uručene su prigodne čestitke i orhideje.

Naknade za novorođenčad samo su jedne od mjera koje Općina Vidovec provodi za najmlađe mještane pa tako sufinancira troškove boravka za 140-ero djece u vrtićima i jaslicama  u iznosu od 650 kuna mjesečno, financira prijevoz učenika autobusom do škole, financira troškove školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, a ove je školske godine Općina po prvi puta  kupila radne bilježnice, tehnički pribor i likovne mape za svoje osnovnoškolce. Odlukom vijeća povećan je iznos stipendija za 47 učenika i studenata, a također u posljednjih nekoliko godina financirana je škola plivanja za učenike OŠ Tužno.

„Kao Općina prijatelj djece nizom mjera nastojimo opravdati taj status te stvoriti kvalitetne uvjete za naše najmlađe“- istaknuo je načelnik Hranić te nastavio:

„ Krenuli smo u izgradnju dugo očekivanog dječeg vrtića za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova. Vrtić površine 1.228,65 m2 gradit će se na parceli uz Osnovnu školu Vidovec sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima koji će omogućiti kvalitetniji rad s djecom te se nadamo da će ova mala dječica uskoro pohađati naš novi vrtić.“

 

<< Vrati se natrag