OPĆINA VIDOVEC NA DANU OTVORENIH VRATA U BRUXELLESU

Datum objave: 04.05.2015

Općina Vidovec predstavit će se na Dan Europe, 9. svibnja na Danu otvorenih vrata u Bruxellesu, manifestaciji kojom europske institucije otvaraju svoja vrata građanima.

U sklopu proslave Europski odbor regija organizira predstavljanje europskih regija i gradova, a općina Vidovec bit će zastupljena s 10 predstavnika općinskih udruga, među ostalima, KUD Vidovec, Udruge žena, Udruge vinogradara, udruge Zeljari i OPG Jurica Cafuk.

- Naše udruge predstavit će našu općinu, specifičnosti, pogotovo Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik. Moram zahvaliti i našem euro-zastupniku Davoru Ivi Stieru, budući da je pokrio polovicu troškova putovanja naših članova. On će ih tamo i dočekati, ugostiti i upoznati s radom Europskog parlamenta. Ja ću ih upoznati s radom Odbora regija - rekao je Bruno Hranić, načelnik općine Vidovec, ujedno i član Odbora regija, dodavši kako je ovo odlična promocija za općinu.

Posjetitelji Europskog odbora regija na informativnim će štandovima političkih klubova Odbora te na posebnim prezentacijama moći naučiti o povijesti ove institucije, njezinoj sadašnjoj ulozi i aktivnostima te budućim prioritetima. Interaktivna izložba predstavit će ljepotu i raznolikost europskih krajolika, kultura i tradicija, a očekuje se da će se predstaviti 50-ak regija i gradova.

Varaždinske vijesti
<< Vrati se natrag