Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Vidovcu

Datum objave: 01.03.2019

U Općini Vidovec održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Uz predstavnike Općine Vidovec  sjednici su  nazočili  načelnik Policijske postaje Varaždin, predstavnik dobrovoljnih vatrogasaca, predstavnik Mjesnih odbora te ravnatelji osnovnih škola Tužno i Vidovec.

Sjednicu je otvorio općinski načelnik Bruno Hranić koji je naglasio da je u posljednjih nekoliko godina uspostavljena dobra suradnja s Policijskom postajom Varaždin i Postajom prometne policije Varaždin te su na području općine provedene razne akcije od obilježavanja pješačkih prijelaza do podjele reflektirajućih prsluka biciklistima i pješacima.

Načelnik  Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak podnio je kratko izvješće o stanju sigurnosti Općine Vidovec po strukturi kriminaliteta , broju prometnih nesreća i intervencijama vezanim uz narušavanje javnog reda i mira te isto ocijenio zadovoljavajućim. Prema podacima o strukturi kriminaliteta na području Općine Vidovec bilježi se smanjenje. U 2017. godini zabilježeno je ukupno 30 kaznenih djela dok ih je 2018. zabilježeno 16 .  I u broju prometnih nesreća također je vidljivo smanjenje pa je tako 2017. na području općine evidentirano 37 prometnih nesreća s 15 ozlijeđenih osoba, dok je u 2018. evidentirano njih 25 s 9 ozlijeđenih osoba.  Ni u 2017. ni u 2018. godini nije bilo poginulih osoba.

Na sjednici je raspravljano i o problematici brzine na području državne ceste DC35 , posebno na dionici  naselja Nedeljanec i Vidovec  gdje vozači često ne poštuju ograničenje brzine što je rezultiralo  prometnim nesrećama  te su predložene preventivne mjere za naredno razdoblje.

Vijeće  za prevenciju kriminaliteta u Općini Vidovec djeluje kao koordinirajuće tijelo u provođenju zajedničkih mjera i aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova na projektu „Prevencija u lokalnoj zajednici“ s ciljem utvrđivanja i ostvarivanja programa prevencije na području općine zajedno s tijelima i ustanovama zaduženima za sigurnost ljudi, imovine, javnog reda i kvalitete života stanovnika Općine Vidovec, a poradi prevencije kriminaliteta i pružanja podrške nositeljima kriminalno-preventivnih aktivnosti davanjem inicijativa izvršnoj i predstavničkoj vlasti Općine Vidovec.

<< Vrati se natrag