Odražana 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Vidovec

Datum objave: 04.10.2016

Većinom glasova u ponedjeljak je na sjednici Općinskog vijeća Vidovca prihvaćeno  izvješće načelnika Brune Hranića za prvih šest mjeseci ove godine. Predstavljajući izvješće načelnik Hranić je rekao da je taj period bio izrazito aktivan jer je pokrenut veći broj projekata, a osigurano je i dosta financijske potpora za njihovu realizaciju s nacionalne razine. 
Sam Hranić aktivan je bio na zaštiti izvornosti "vidovečkog zelja" u čemu je na njegovu zamolbu u EU parlamentu pomogla i HSS-ova Marijana Petir. U svom je izvješću podsjetio i na niz infrastrukturnih projekata od asfaltiranja prometnica do otkupa zemljišta za proširenje groblja i uređenje parkirališta kraj groblja. Uređena je i grobna kuća u što je uloženo više od 200 tisuća kuna. Obnovljena je i kapelica u Nedjeljancu za što je utrošeno oko 30 tisuća kuna. Obavljeni su i radovi na uređenju prostora nogometnog igrališta u Vidovcu, a napravljena je i priprema za postavljanje rasvjete za teren.
U  Vidovcu je također, u centru, postavljen i pokusna LED rasvjeta. Hranić je podsjetio i na mraz koji je pogodio Općinu te kako je zatražio od župana proglašenje elementarne nepogode. Također, jedan je od onih koji je zatražio da se na području županije pokrene projekt navodnjavanja. U prvih šest mjeseci pokrenut je i projekt pomoć starijim osobama u njihovim domaćinstvima. Na inicijativu načelnika pokrenuto je i nekoliko javnih radova na kojima je zaposleno 11 dugotrajno nezaposlenih osoba. Riječ je o projektu ostvarenom u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. 
Načelnik je naveo i da je praćenjem natječaja i pravovremenom pripremom dokumentacije Općini osigurano 585 tisuća bespovratnih sredstava s nacionalne razine. Radi se o asfaltiranju pojedinih nerazvrstanih cesta kao i ulaganje u očuvanje sakralne baštine te dva nova projekta, izgradnja javne rasvjete i odvodnja oborinskih voda. Na kraju predstavljanja izvješća Hranić je istaknuo zadovoljstvo te izrazio uvjerenje da će se taj trend nastaviti i dalje. Izvješće je na kraju prihvaćenom većinom glasova prisutnih 12 vijećnika.
Vijećnici su također prihvatili i sufinanciranje projekta Agomeracije Varaždin gdje bi radovi, na samom projketu, trebali započeti krajem godine, dok  bi radovi na području Općine Vidovec trebali započeti iduće godine. Što se tiče Općine Vidovec ona bi kroz 4 do 5 godina trebala sufinancirati projekt s 4,5 milijuna kuna.U osiguranju to iznosa Hranić očekuje pomoć resornih sredstava. Napomenuo je da je bitno potpisati ugovor kako bi se krenulo s projektom jer će se većina sredstava osigurati preko fondova EU. Što se tiče ukupne vrijednosti radova predviđenih na području Općine procjena je da će se kretati oko 60 milijuna kuna. Hranić je na kraju rekao da je to dobar projekt, što su prihvatili i ostali vijećnici jer je odluka dobila "zeleno svjetlo". "Za" su bili svi vijećnici.  Projektom Aglomeracija Varaždin kanalizacijska mreža pokrit će 99 posto Općine.
Dodajmo i da je na početku sjednice došlo je i do zamjene vijećnika u Vijeću. Na upražnjeno mjesto dosadašnjeg vijećnika Krunoslava Pučeka, koji je svoj mandat stavio u mirovanje, došao je  SDP-ov Stjepan Smernjak. Do zamjene je došlo na temelju međustranačkog sporazuma između HNS-a i SDP-a koji su u koaliciji izašli na posljednje lokalne izbore u Općini Vidovec.
<< Vrati se natrag