OBAVIJEST O FINANCIRANJU ŠKOLSKE KUHINJE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. ZA DJECU SLABIJEG IMOVINSKOG STANJA

Datum objave: 05.09.2019

Obavještavaju se roditelji učenika slabijeg imovinskog stanja Osnovne škole Vidovec, Područne škole Nedeljanec i Osnovne škole Tužno, a koji nisu obuhvaćeni programom „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva kojeg provode škole, da podnesu svoje zamolbe za oslobođenje od plaćanja školske kuhinje u Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec do 20. rujna 2019.

Prema Odluci o socijalnoj skrbi Općine Vidovec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 30/19)  pravo na financiranje troškova školske kuhinje mogu ostvariti:

  1. djeca nezaposlenih roditelja uz predočenje potvrde da su nezaposleni i da ne ostvaruju prihod od poljoprivrede;
  2. djeca samohranih roditelja čija primanja ne prelaze 1.100,00 kn po članu kućanstva;
  3. drugo i svako daljnje dijete u kućanstvu čija primanja ne prelaze 1.100,00 kuna za četveročlano kućanstvo po članu, a za svakog daljnjeg člana prihod ne prelazi 300,00 kuna mjesečno;
  4. djeca invalida Domovinskog rata preko 60% invalidnosti čija primanja po članu kućanstva ne prelaze 1.100,00 kuna mjesečno.

Izjave pod točkama 2., 3., i 4. dokazuju se izjavom o zajedničkom domaćinstvu te potvrdom o primanjima svih članova kućanstva u protekla 3 mjeseca. Uvjet pod točkom 4. dokazuje se rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o utvrđivanju invaliditeta roditelja.

Zamolbu možete preuzeti ovdje.

Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva možete preuzeti ovdje.

<< Vrati se natrag