NOVCI IZ MINISTARSTAVA I DALJE DOLAZE U OPĆINU VIDOVEC

Datum objave: 01.06.2019

U sklopu projekta poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2019. godini  kojeg provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Općini Vidovec  dodijeljeno je 193.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju posljednje faze Etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu .

Odluku o sufinanciranju navedenog projekta općinskom načelniku Bruni Hraniću u petak je uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

U  posljednjoj smo fazi izgradnje etno kuće u Domitrovcu. Dio kuće uredit će se kao stalni postav etno-zbirke , a ista će biti dostupna učenicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i ostalim mještanima za održavanje raznih događaja poput seminara, konferencija i predavanja . Već sada imamo nekoliko događanja koja će se odvijati u etno kući nakon njezinog otvorenja. Također,zasadit će se i vrt sa sadnicama Varaždinskog zelja i autohtonim voćkama."- istaknuo je načelnik Hranić.

Ukupna vrijednost izgradnje etno kuće iznosi 2.491.234,99 kune,  a njezino otvorenje biti će idući mjesec povodom Dana Općine. Svečanom otvaranju etno kuće nazočit će ministrica Gabrijela Žalac čije je ministarstvo izdvojilo najviše sredstava za njezinu izgradnju.

<< Vrati se natrag