Nastavlja se projekt modernizacije javne rasvjete u Općini Vidovec

Datum objave: 24.07.2017

Nakon uspješno provedene modernizacije javne rasvjete u naseljima Budislavec i Domitrovec, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić početkom ove godine najavio je nastavak projekta u iduća tri naselja, a to je i ostvario.  

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova E.G.S. Elektrograditeljstvo iz Zagreba, nastavlja se druga faza projekta pod nazivom "Javna rasvjeta Općine Vidovec - modernizacija uporabive građevine" koji će obuhvatiti naselja Nedeljanec, Vidovec i Tužno. U drugoj fazi modernizacije predviđena je zamjena dvjestotinjak postojećih svjetiljaka energetski učinkovitim i štedljivim sustavom LED svjetiljaka.

Za nastavak radova proveden je postupak javne nabave, a ukupna vrijednost radova iznosi 739.448,75 kuna s PDV-om.   Radovi započinju u kolovozu, a rok za izvedbu radova iznosi  12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Ulaganje u modernizacija javne rasvjete u Općini Vidovec na tragu je načelnikovog rada i zalaganja u Europskom Odboru regija u kojem je nedavno na 124. plenarnoj sjednici predstavio Nacrt mišljenja o energetskoj uniji i čistoj energiji u kojem se, među ostalim,  zalagao za energetsku efikasnost na prvom mjestu te pružanje poštenih uvjeta za sve potrošače.   Načelnik Hranić istaknuo je da se Općina Vidovec namjerava pridružiti Sporazumu gradonačelnika čiji  je cilj smanjiti emisije CO2 za barem 40% do 2030. godine stoga će i dalje inicirati projekte usmjerene energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

<< Vrati se natrag