Načelnik Hranić potpisao ugovore sa stipendistima te najavio povećanje iznosa i broj stipendija

Datum objave: 23.02.2018

U prostorijama Općine Vidovec  potpisano je 47 ugovora o stipendiranju  nadarenih učenika i studenta u školskoj/akademskoj godini 2017./2018.

Općinski načelnik Bruno Hranić čestitao je svim dobitnicima stipendija  i  naglasio kako je ponosan što u općini ima toliko nadarenih srednjoškolaca i studenata te da se nada kako će im stipendije pomoći u podmirivanju troškova školovanja i studiranja. 

Također  je najavio povećanje iznosa stipendija za iduću školsku /akademsku godinu  kao i nove kriterije stipendiranja koji će uključivati socijalne stipendije, stipendije za deficitarna zanimanja i veće stipendije za studente koji studiraju izvan naše županije. 

Taj prijedlog načelnika usvojen je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća uz pozitivne komentare i slaganje oporbenih vijećnika Ines Pavleković i Davida Šanteka, te će se novi kriteriji primjenjvati od sljedeće školske/akademske godine što je bio prijedlog vijećnice Nadice Cafuk, a koji je i usvojen. 

Načelnikova najava izazvala je pozitivne reakcije studenata i srednjoškolaca, ali i njihovih roditelja koji su također bili nazočni na svečanom prijemu.

<< Vrati se natrag