Na skupštini Udruge Zeljari prezentirane novosti iz sektora poljoprivrede

Datum objave: 24.01.2019

Udruga proizvođača povrća i voća "Zeljari" Općine Vidovec održala je jučer redovnu godišnju skupštinu u sklopu koje su održana i edukativna predavanja za članove. 

Predavanja su održali dr. sc Dragutin Vincek pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije, Mara Bogović, mag. ing. agr. pročelnica Podružnice Varaždin Hrvatske poljoprivredno savjetodavno-šumarske službe i Lucija Brezarić, ms. ing.agr. iz sjemenske kuće Bejo Zaden. Članovima i članicama udruge "Zeljari" prezentirani su mnogi projekti i mjere koje provodi Varaždinska županija u sektoru poljoprivrede , a također upoznati su s novim zakonima o poljoprivredi , primjenama sredstava za zaštitu bilja u  sektoru proizvodnje povrća kao i novostima iz sjemenskog programa Bejo Zaden.

U drugom djelu sjednice skupštine, Udruga "Zeljari" stavila je poseban naglasak na poticanje i sufinanciranje proizvodnje Varaždinskog zelja te dala podršku svim projektima i aktivnostima koje provodi Općina Vidovec i Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec. 

Predsjednik udruge Zlatko Zagorec zahvalio se svim sponzorima , općinskim udrugama, Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji na operativnoj i financijskoj podršci  prilikom prošlogodišnje proslave koja je organizirana u povodu priznanja i upisa Varaždinskog zelja u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije te 20. godišnjice rada i djelovanja Udruge.

 

<< Vrati se natrag