LEA LESAR-DOLENC NOVA PREDSJEDNICA KOORDINACIJSKOG ODBORA OPĆINA VIDOVEC-PRIJATELJ DJECE

Datum objave: 04.02.2019

Na sjednici Koordinacijskog odbora Općina Vidovec-prijatelj djece, Lea Lesar- Dolenc jednoglasno je  izabrana za novu predsjednicu Koordinacijskog odbora.

Lea Lesar-Dolenc učiteljica je njemačkog jezika u Osnovnoj školi Vidovec, a također i predsjednica Udruge Europski kulturni krug-EKULT koja promiče razvitak i unapređenje uporabe njemačkog jezika prvenstveno među djecom. EKULT je poznat po organizaciji jedinih Dramskih igara na njemačkom jeziku  „Theaterspiele“  koje broje preko 900 sudionika iz 8 europskih zemalja.  

Općina Vidovec 2015. godine prva je u Varaždinskoj županiji dobila status Općina –prijatelj djece. Od onda pa sve do danas u suradnji s organizacijama civilnog društva provedeno je niz projekata usmjerenih prema poboljšanju života djece i mladih na području općine, a osnovano je i Dječje vijeće Općine Vidovec. Povodom obilježavanja 18. godišnjice održavanja akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" Općini Vidovec uručena je povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2017. pod nazivom "Eko priča" koju su provodili učenici nižih razreda Osnovne škole Vidovec i Tužno s ciljem da ukažu odraslima na  potrebu očuvanja okoliša.

U narednom razdoblju , Koordinacijski odbor na čelu s Leom Lesar-Dolenc  nastavit će s provedbom projekata usmjerenih na poboljšanje života djece u svim segmentima na području Općine Vidovec stvarajući im tako sigurno i poticajno okruženje.  

<< Vrati se natrag