KUD „Vidovec“ u Filderstadtu osvojio 2. mjesto za najbolje Kulturno umjetničko društvo iz domovine

Datum objave: 22.10.2018

Članovi Kulturno umjetničkog društva „Vidovec“ u subotu 20. listopada nastupili su na 6. Međunarodnom  susretu čuvara hrvatske etno baštine u njemačkom gradu Filderstadtu, u organizaciji Folklornog društva „RUŽA“ Filderstad kojima se zahvaljuju na lijepom prijemu u ugodnom i srdačnom okruženju.

Rečeno je kako je cilj ovog susreta okupljanje folkloraša hrvatske etno baštine, spajanje ljudi koji žele pridonjeti očuvanju hrvatskog blaga, kulture i jezika bez kojih niti jedan narod ne može opstati. Ukupno je sudjelovalo 17 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Njemačke.

KUD „Vidovec“ je u jakoj konkurenciji pred mnogobrojnom publikom i stručnim žirijem osvojio 2. mjesto  za najbolje Kulturno umjetničko društvo u kategoriji izvornog folklora Grupa iz domovine. Starija folklorna sekcija KUD-a „Vidovec“ pod vodstvom koreografa Tihomira Kukulića i voditelja tamburaške sekcije Jurice Žibeka predstavila se koreografijom „SVETI JURAJ KRIJES NALAŽE NA JURJEVO“.

Kroz pjesmu, ples i narodnu nošnju predstavljeni su Jurjevski običaji koji se godinama njeguju u vidovečkom kraju, a njeguje ih upravo KUD „Vidovec“ koji je organizator manifestacije  „JURJEVSKI KRIJESOVI“ koja se svake godine održava na Jurjevo. Kud „Vidovec“ dobio je priznanje Hrvatske matice iseljenika, a  za boravka u Njemačkoj članovi KUD-a „Vidovec“ posjetili su grad Stuttgart i uspješno prezentirali karakteristike Općine Vidovec i Varaždinske županije.

KUD VIDOVEC

<< Vrati se natrag