IZA UDRUGE ŽENA OPĆINE VIDOVEC JEDNA OD NAJAKTIVNIJIH GODINA

Datum objave: 25.02.2019

U subotu 23. veljače, u Društvenom domu u Nedeljancu održana je  redovna godišnja skupština Udruge žena Općine Vidovec.

Udruga će 2018. godinu pamtit po različitim aktivnostima čiji je naglasak  bio na   promociji uloge žena u društvu te očuvanja najvećih obiteljskih i društvenih vrijednosti. Javno predstavljanje žena i njihovog stvaralaštva, očuvanje tradicije, organizacija priredbi i suradnja sa drugim udrugama bile su glavne smjernice rada udruge u 2018. godini.

Udruga žena tijekom godine organizirala je četiri događaja:  Večer smijeha na kojoj okupljaju glumce amatere iz Varaždinske i susjednih županija u cilju očuvanja kajkavskog jezika i običaja kroz humoristične i poučne priče iz naše svakodnevice; Majčin dan za koji pripremaju priredbu za majke i žene u suradnji s djecom iz OŠ Vidovec, Nedeljanec i Tužno te dječjeg vrtića „Škrinjica“ ; Dan ruralnih žena čiji je cilj ukazati na vrijednosti i kvalitete ruralnih žena, kao i osvijestiti društvo o značenju žena na selu i položaju žena u ruralnoj sredini te  glazbeni program  za djecu i mlade Vidovec traži zvijezdu  u kojem nastupaju mladi talenti u pjevanju te se bira najbolja vokalna izvedba, i „Vidovečka zvijezda“, a ujedno se povodom svetog Nikole daruju sva djeca.

Osim navedenih manifestacija udruga je aktivno surađivala i s drugim udrugama koje djeluju na području Općine Vidovec, a njezine su članice sudjelovale na snimanju glazbenog spota za bend Jana Kerekeša,  imale glumačke nastupe na  Danima glume u Stažnjevcu, u Staračkom domu u Varaždinu, Gornjem Hrašćanu, Gojancu, Svibovcu Topličkom, Kelemenu, a također su sudjelovale na radionici „Viničko cvijeće“ u sklopu projekta „Detox“ koji je sufinanciran sredstvima EU, 3. Županijskoj razglednici u HNK-u Varaždinu, Noći kazališta u Brezničkom Humu te na fašniku u Nedelišću i Lepoglavi.  

No središnje mjesto aktivnosti kroz 2018. godinu bilo je predstavljanje „Vidovečkog gibanika“, kako u Varaždinskoj županiji, tako i u drugim županijama čiji su recept i izradu predstavile i na HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

Sve te aktivnosti ne bi bile moguće da nismo imale podršku Općine Vidovec i načelnika Brune Hranića kojemu ovim putem zahvaljujemo. Naravno, zahvalne smo i svima drugima koji su na bilo koji način podržali rad naše udruge. Ipak, posebno želim zahvaliti svim članicama udruge koje su svojim zajedništvom, marljivošću, upornošću,  zalaganjem i volontiranjem doprinjele radu i funkcioniranju udruge, te su zaslužne da su sve planirane aktivnosti itekako realizirane.“ – istaknula  je Ivanka Lonjak, predsjednica Udruge žena Općine Vidovec.

<< Vrati se natrag