EUROZASTUPNIK DAVOR IVO STIER U OPĆINI VIDOVEC SA POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Datum objave: 07.02.2014

U petak 07.veljače 2014. godine u sklopu cjelodnevnog posjeta Varaždinskoj županiji zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier posjetio je i Općinu Vidovec.

U općini se susreo sa načelnikom Brunom Hranićem i suradnicima, te predstavnicima udruge „Zeljari“ i Poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće“.

Poljoprivrednici s područja općine prezentirali su zastupniku Stieru svoje ideje i prijedloge da se poboljša status hrvatskih poljoprivrednika u okviru Europske unije, te ga upoznali sa razvojem poljoprivredne proizvodnje na području općine.

Posebni naglasak u razgovoru je stavljen na mogućnosti povlačenja sredstava za daljnji razvoj poljoprivredno sabirno distributivnog  centra  Barutana, te na zaštitu Varaždinskog zelja i mogućnosti stvaranja dodane vrijednosti  brendiranjem Varaždinskog zelja kao proizvoda sa označenim geografskim podrijetlom.

U sklopu posjeta  Općini Vidovec zastupnik Stier obišao je i pogone Uljare Županić koja se već više od 70 godina bavi proizvodnjom bučinog ulja.

<< Vrati se natrag