ALEN REMAR IZ NEDELJANCA OSVOJIO PRVENSTVO DRŽAVE

Datum objave: 19.02.2019

Na finalnom turniru ovosezonske dvoranske streličarske sezone članovi „Varaždinskog streličarskog kluba „ postigli su izuzetan uspjeh. Veliko finale, državno prvenstvo RH održalo se proteklog vikenda u Ljubeščici u organizaciji streličarskog kluba iz Novog Marofa. Više od dvjesto streličara u raznim kategorijama nastupilo je na ovom PH. U toj vrlo jakoj konkurenciji, dvoje članova „VSK“-a uspjelo je osvojiti naslove državnih prvaka.
Alen Remar je u diviziji zakrivljenog luka u seniorskoj konkurenciji postao prvak države. Uvjrljivim nastupom u kvalifikacijama, te još boljim nastupom u eliminacijskom dijelu glatko je osvojio prvenstvo države.

Slično je napravila i Amanda Mlinarić, ali u diviziji složenog luka kod seniorki. Ona je također u kvalifikacijskom dijelu bila najbolja, čak 15 krugova bolja od drugoplasirane, te je i u eliminacijskom dijelu bez problema stigla do naslova prvakinje hrvatske.
Završila je i Hrvatska streličarska liga u kojoj je nastupilo 30 klubova iz Hrvatske. I tu je „VSK“ postigao iznman uspjeh plasiravši se na prvo mjesto i odnijevši naslov pobjednika Hrvatske streličarske lige. U nastupima u ligi izmjenjivalo se više streličara, a najveći teret su nosili, Alen Remar, Amanda Mlinarić, Domagoj Dupor, Tomislav Mlinarić, Cvijetoslav Zorman, Sanja Podobnik, Karlo Meštrić, Miroslav Habek i Erika Kanešić Dupor. Uspjeh je veći i samim time što su u sastavu „VSK“-a nastupali svi streličari, od kadeta do veterana, te su uspjeli pobijediti i klubove s većim brojem streličara, te jačom logistikom. Drugo mjesto u ligi zauzeo je „ZGSK“, dok su treći bili SK „Katarina Zrinska“ iz Čakovca.

Već iduće vikenda Alen Remar i Amanda Mlinarić nastupaju u satavu reprezentacije RH na Europskom dvoranskom streličarskom prvenstvu u Turskoj.

Aktualno.hr 

 

<< Vrati se natrag