AGLOMERACIJA GLAVNA TEMA SASTANKA U VIDOVCU

Datum objave: 06.03.2019

Na inicijativu općinskog načelnika Brune Hranića u prostorijama Općine Vidovec sazvan je sastanak vezan uz izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda   na državnoj cesti D-35 kojem su nazočili predstavnici Varkoma kao nositelja projekta, predstavnici Tegre izvođača radova, nadzorni inženjer te predstavnici Hrvatskih cesta.

Sastanak je sazvan u svrhu rješavaja tehničkih pitanja vezanih uz izgradnju kanalizacijskog sustava na državnoj cesti D-35.  Posebice je istaknut problem na dionici Prekno-Vidovec gdje se traži rekonstrukcija vodovodne mreže radi  sprečavanja duplih iskopa i prekopavanja državne ceste.

Projekt  Aglomeracije Varaždin obuhvaća izgradnju sustava javne odvodnje na području Varaždinske županije. Nositelj projekta je  Varkom d.d. dok su jedinice lokalne samouprave projektni partneri. Projekt ukupne procijenjene vrijednosti 855,8 milijuna kuna uspješno je kandidiran za europska sredstva te financijska potpora Europske unije iznosi 488,7 milijuna kuna dok se ostatak financira iz nacionalnih sredstava - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (40 posto), Hrvatske vode (40 posto) i jedinice lokalne samouprave (20 posto). Vrijednost projekta za Općinu Vidovec iznosi 55 milijuna kuna, a najveći dio financiran je  iz Kohezijskog fonda Europske unije dok će se 5.5 milijuna kuna izdvojiti iz općinskog proračuna.

U Općini Vidovec radovi idu svojim tijekom te su isti izvedeni u Poljskoj, Kratkoj  i Novoj ulici te u odvojku Varaždinske ulice u Nedeljancu, u Vrtnoj ulici  i Ulici Ivice Uranića u Cargovcu, Plitvičkoj, Livadskoj,  Ledinskoj i Zavrtnoj ulici u Zamlači,  Kratkoj ulici i Gorancu u Tužnom  te na području ŽC 2061 između naselja Tužno i Krkanec. Trenutno se radovi provode u naselju Prekno, a slijede radovi u Livadskoj i Športskoj ulici u Nedeljancu.  

Na sastanku je ujedno postignut dogovor da će se sukladno vremenskim uvijetima nakon izgradnje priključka kućanstva automatizmom sanirati dovršene ulice.

<< Vrati se natrag