6. EUROPSKI SUMMIT GRADOVA I REGIJA U ATENI

Datum objave: 10.03.2014

Odbor regija u suradnji sa Grčkom koja predsjeda Europskom unijom u prvoj polovici ove godine, organizirao je 6. Europski summit gradova i regija u Ateni od 07.-08. ožujka na kojem je nazočilo 1400 predstavnika općina, gradova, regija i država.

Na summitu je sudjelovala i hrvatska delegacija u Odboru regija EU u čijem izaslanstvu su bili Vojko Obersnel gradonačelnik Rijeke, Jelena Pavičić-Vukičević potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba, Danijel Marušić župan Brodsko-posavske županije, Snježana Bužinec načelnica Općine Jakovlje, Blanka Glavica-Ječmenica vijećnica u Općinskom vijeću Općine Maruševec, Marko Ercegović koordinator hrvatske delegacije u Odboru regija EU i Bruno Hranić načelnik Općine Vidovec.

Tijekom summita održane su i dvije radionice, a na sjednici Predsjedništva Odbora regija donijeta je Povelja o višerazinskom upravljanju i Sažetak srednjoročne procjene provedbe Strategije Europa 2020.

Na summitu je bio i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso koji se obratio nazočnima poručivši da bez obzira na poteškoće koje prolazi Europska unija treba i dalje zadržati optimizam, da se u kriznim vremenima pokazala snaga EU i zajedništvo njezinih članica, ali i da uvijek ima prostora da se poradi na još većoj učinkovitosti Europske unije u interesu podizanja standarda njezinih građana.

Tijekom dvodnevnih događanja hrvatsku delegaciju primio je i hrvatski veleposlanik u Grčkoj dr.sc. Ivan Velimir Starčević koji je istaknuo važnost da se hrvatski gospodarstvenici što više uključe u poslovanje sa Grčkom, te poručio da će pružiti svu pomoć oko uspostave kontakata i pružanju daljnje potpore zainteresiranim stranama.

<< Vrati se natrag